keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Valtakunnassa kaikki hyvin

Pentulaatikossa vallitsee rauha ja emo pentuineen ovat tyytyväisiä. Laatikosta ei juurikaan ääniä kuulu ja se on hyvä merkki. Silloin pennut ovat tyytyväisiä.

Eilen aamun ensimmäisellä punnituksella huomasin, että olen jo sekoittanut kaksi poikaa keskenään. Nämä ovat minun ekat vaaleat pennut. Aiemmin minulla on ollut pennuissa luontaisia merkkejä soopelivärityksellä tai mustalla, mutta nyt kaikki tuntuvat vielä samannäköisiltä. Syntyessään ja ollessaan vielä märkiä, niissä oli värierojakin. Joku oli selvästi enemmän tummempi cremen tai kerman värinen tai jossain kohtaa löytyi selvempi jonkun värinen läntti. Kuivuessaan nuo värierot tasaantuivat eikä minun vihkoon tehdyistä merkinnöistä ollutkaan apua enää ekalla punnituksella noiden kahden pojan kohdalla. Eikä syntymäpainoissa olleet erot enää olleetkaan niin selvät, kun tokalla punnituksella pojilla oli enää 2g ero. No, sen verran kuitenkin, että päädyin tuon kahden gramman erolla erottamaan nuo niin päin, että pienempi on pienempi :)

Nyt siis kahdessa pojassa on kynsilakkamerkki; toisella niskassa ja toisella hännäntyvessä. Joukkion pienimmän pojan sitten tunnistan kokoerosta. Tytöissä on selvempi väriero päässä, josta sitten voin ne erottaa toisistaan. Ja kyllä eilisen päivän aikana noita kahta poikaa katsoessani, olen niistä ne pari eriväristä länttiä löytänyt eli kyllä ne vielä erotetaan ilman kynsilakkaakin :))

Olen aina halunnut antaa lapsosille "työnimet" ja niin nytkin. Nyt vaan on niin, että pää lyö tyhjää ja tällä kertaa työnimet ovat vähän niinkuin monikoille tehty. Pojat ovat Aatu, Beetu ja Eetu. Tytöt sitten Cilla ja Della. Eivät ihan menneet siinä kirjainjärjestyksessä kuin mitä syntyivät, mutta lähes tulkoon.

Aatu   syntymäpaino 210g / 1vrk > 226g /  2vrk > 258g
Beetu  syntymäpaino 202g / 1vrk > 224g /  2vrk > 256g
Eetu    syntymäpaino 140g / 1vrk > 146g /  2vrk > 168g
Cilla    syntymäpaino 188g / 1vrk > 204g /  2vrk > 232g
Della   syntymäpaino 204g / 1vrk > 222g /  2vrk > 246g


Hienosti kaikilla on painot nousussa ja kenelläkään ei laskenut ekan päivän aikana. Mutta näyttävätpähän nuo lapset olevankin koko ajan maitobaarissa. Ja välillä kun Unna nukkuu selällään, on pentujen oltava akrobaatteja päästäkseen baaritiskille :))

 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti